Vigyázzon a pénzére!

Azt hihetnénk, hogy a mai világban az emberek gyanakvóak és bizalmatlanok, de sajnos nap, mint nap tapasztaljuk, hogy ez nem mindig van így. Sőt, néha igazán szélsőséges esetek is előfordulnak. Fontosnak tartjuk, hogy Ön, legyen akár régi, akár leendő ügyfelünk, semmiképpen se veszítse el a pénzét azzal, hogy csalók áldozatává válik. Mai digitalizált világunkban ugyanis a szélhámosok előszeretettel használják pénzszerzésre a Western Uniont. Az emberek többsége korábban még sosem használta ezt a szolgáltatást, és jóhiszeműségből, lustaságból, esetleg időhiány miatt nem is nagyon néz utána, miről szól, vagy melyek az esetleges buktatói.
A Western Union egy gyors és egyszerű pénzküldési módszer, egy bizalmi átutalási forma, melyet általában barátok, családtagok vesznek igénybe, hogy segítsék, támogassák egymást. Tehát a felek jó ismerősök és személyesen is találkoztak. Ezért jelzésértékű, és mindenképpen gyanús, ha egy Ön számára vadidegen ember azt kéri, hogy utaljon neki pénzt Western Unionon keresztül – legyen szó szükséghelyzetről, vásárlásról, szállítási- vagy ügyintézési költségről, ingatlan bérleti díjáról.

A szélhámosok aprólékosan kidolgozott, hihető történetekkel dolgoznak, és mindenre van kész válaszuk. Például arra, hogy egy Ön által eladott termék után miért Ön fizesse a szállítási díjat, vagy a vámköltséget; egy állítólagos nyeremény, illetve örökség után miért Ön utaljon pénzt különböző adók és költségek címén ahelyett, hogy azt eleve levonnák a végösszegből. És persze arra is mindig megvan a magyarázat, hogy miért épp Western Unionon keresztül kellene ezt intézni…

Western Unionos átutalások előtt tegye fel magának a következő kérdéseket:

Legyen elővigyázatos és döntsön okosan!
Ne sétáljon szélhámosok csapdájába!

Ha felmerül Önben a gyanú, hogy esetleg csalásról lehet szó, minél előbb forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!